Psihoterapija Beograd CentarCeres

Porodična psihoterapija

  • Tim vrhunskih psihoterapeuta

  • Akreditovani porodični sistemski terapeuti

  • Cena seanse porodične terapije je 7000rsd

  • Stručna pomoć za očuvanje vaše porodice

  • Lokacija na Vračaru kod BDP-a

  • Više od 570 zadovoljnih klijenata

  • Besplatna konsultacija

  • Zakažite termin

Porodična psihoterapija

 👨‍👩‍👧‍👦Pomozite svojim najmilijima

🩹Prebrodite probleme, konflikte, teške situacije 

🧑‍🧑‍🧒‍🧒Život je nepredvidiv i svima je ponekad potrebna podrška 

Razumevanje Porodične Psihoterapije

Porodična psihoterapija moderni je terapijski model fokusiran na pojedinca, partnere i porodice.

Šta je Porodična Psihoterapija

Porodična psihoterapija je vrsta terapije osmišljena da pomogne u rešavanju problema koji posebno utiču na mentalno zdravlje i funkcionisanje cele porodice. Ona pomaže zasebno članovima porodice da izgrade jače odnose, poboljšaju komunikaciju i upravljaju sukobima unutar porodice i njene strukture. Poboljšanjem načina na koji članovi porodice komuniciraju i odnose se jedni prema drugima, porodična terapija može podstaći promene u odnosima sa bližnjima.

Sagledavanje Životnih Kriza 

 

Porodice se suočavaju s očekivanim i neočekivanim krizama poput venčanja, rođenja dece, smrti ili finansijskih problema. Porodična psihoterapija pomaže prilagođavanju na nove izazove.

Problemi i Rešenja 

Radimo s problemima poput konflikata, problema s decom, razvoda, gubitka, depresije, anksioznosti i drugim izazovima. Porodična terapija pruža podršku i rešenja.

Fleksibilnost Terapije

Broj članova porodice koji prisustvuju na seansi nije ograničen. Terapeut se prilagođava specifičnim potrebama porodice, radeći s pojedincima, partnerima ili širom porodicom.

Promena u Jednom, Promena u Svim Delovima

Izmene u jednom delu porodičnog sistema dovode do globalnih promena. Ova terapija podržava celokupnu dinamiku porodice.

Sigurne i Podsticajne Terapeutske Sesije

Sesije se održavaju jednom nedeljno, prilagodljivo potrebama. Bezbednost i uvažavanje mišljenja svakog člana su ključni.

Prednosti porodične terapije

Pošto se ovaj oblik lečenja bavi komunikacijom, članovi porodice mogu da nauče kako da bolje dele svoje misli i potrebe i rešavaju konflikte na način za koji je manje verovatno da će oštetiti odnose.

Ova vrsta terapije se takođe fokusira na to kako članovi porodice mogu da se pozabave poteškoćama pojedinog člana porodice. Na primer, ako jedan član porodice ima bilo kakav problem, porodična terapija može pomoći da se izmeni neka stanja koja ponekad doprinose problemu.

Kada su pojedinci pogođeni mentalnom bolešću, članovi porodice ponekad možda nemaju svest o tome kako da pomognu. Kao rezultat toga, mogu se uključiti u ponašanja koja održavaju ili čak pogoršavaju aspekte bolesti. Porodična terapija može pomoći članovima porodice da nauče više o tome šta mogu da urade da podrže svog člana porodice koji ima mentalni poremećaj, a da istovremeno sačuvaju svoje psihičko blagostanje.

Cena jedne seanse porodične psihoterapije je 7000 dinara. 
Vaša srećna porodica je samo poziv daleko.

 

Pročitajte još:
O depresiji i porodici 

Scroll to Top